ברוכים הבאים לפורום בענייני הצאט

פה המקום לדבר על כל מה שקשור לצאט מה שמפריע מה שרוצים לשנות גם דברים טובים אם יש כאלו

אשת חיל מי ימצא - מוקדש לשיראלה שלי באהבה

עוד..
לפני 10 שנים 4 חודשים #634 על ידיי פאזל
שמת לב שאת מאוד רגישה לאחרונה ?
עובר עליך דבר מה..
בנימה ריגשית זו :)
יום נפלא ביטר.

קבצים מצורפים:

נדרשת התחברות או צור חשבון על מנת להשתתף בדיון לכתוב או להודות

עוד..
לפני 10 שנים 4 חודשים - לפני 10 שנים 4 חודשים #636 על ידיי מכניס
ברשותכן אתעלם מרעשי הרקע באשכול (פאזל איתך הסליחה) ואגיב לעצם הענין.

1. לגבי ייצוג נשים חרדיות בכנסת - העובדות צריכות להאמר שאין כיום ייצוג כזה וגם לא יהיה בעתיד הנראה לעין. חברת הכנסת צביה גרינפלד התיימרה להיות חרדית אבל דעותיה והשקפותיה היו רחוקות מאד מייצוג של המגזר הזה.

2. לגבי עצם הנושא - דמוקרטיה ביסודה מגדירה חופש דת ופולחן מלא לכל אזרחיה. זה אומר שזכותם של אזרחים לנהוג לפי אמונתם והבנתם בכל נושא ועניין. הסיבה שנשים חרדיות לא מיוצגות בכנסת היא מכיוון שהדבר נוגד את ההלכה היהודית שאותן הנשים מאמינות בה.

הטיעון הוא מאד פשוט - אם אשה חרדית הולכת לכנסת בניגוד להלכה, איך היא יכולה להתיימר לייצג מגזר שמאמין שאסור לה להיות בכנסת??

להתווכח על עצם הטיעון האם מותר לנשות המגזר לבחור שלא לשלוח נשים לכנסת הוא אבסורדי מאחר והוא נוגד את עצם תפיסת הדמוקרטיה שמאפשרת חופש דת ובחירה.

אז באות מספר נשים, וטוענות שלמרות חרדיותן הן רוצות ייצוג לעצמן בשונה מרוב נשות המגזר. האם הן יכולות לכפות על רוב הנשים החרדיות שמתנגדות לייצוג כזה? לא נראה לי שזה דמוקרטי. הן יכולות לעשות אחד מהשניים: או לפתוח מפלגה עצמאית, או לבחור בעצמן במפלגות אחרות (להזכירכם שהבחירות במדינת ישראל הן חופשיות ומאחורי פרגוד גם בתחומי המגזר החרדי).

העובדה שהן נוקטות בשיטה הקולנית ועתירה לבג"ץ, מביאה אותי להתייחס לכותבת המאמר המזלזל באמונתן של הנשים הללו ובאורח חייהן - הגב' רות קוליאן.

קודם כל מדובר באשה חילונית לחלוטין שחזרה בתשובה, שלפי עדותה גדלה בבית מאד קשה ואלים ועברה מפנימייה לפנימייה - ההבנה שלה בנשים חרדיות מגיעה מהניסיון שלה להשתלב שלא צלח.
התפיסה שלה היא פטרוניסטית ומתנשאת, היא באה להכתיב לאלפי נשים איך לחיות את חייהן תוך יצירת מצג שווא שהנשים הללו חיות תחת אימה והפחדה/ או מציאות שהן אינן חפצות בה.

בנאום שנשאה מול קהל חילוני היא גוללה את הסיפור שאביה היה מכה את אמה לנגד עיניה ועיני אחותה ומכאן הרצון שלה להעצמה נשית מתקנת, (שזה דבר חיובי וטוב לכשעצמו) אבל אין לכך קשר לניסיון שלה לכפות ייצוג נשי על קהל חרדי שמתנגד לייצוג כזה (גם הנשים במגזר, וברוב מוחלט).

אולי לעין החילונית זה לא נתפס שאשה תקדיש את חייה כדי לאפשר לבעלה ללמוד תורה, ותהיה מוכנה לחיות בצורה מאד פשוטה ודלת אמצעים, אבל זו הגישה שהם מאמינים בה, ומדינת ישראל כדמוקרטיה חייבת לתת מקום גם לקהילות דתיות לחיות על פי אמונתן.
הגישה המזלזלת של המאמר רק ממחישה את הרדידות והניתוק של הכותבת. במקום לכתוב מאמר שמעריץ נשים על כך שהן וויתרו על חיי התענוגות, וויתרו על להתהולל במסיבות, בחרו לעבוד קשה ולגדל ילדים ולחיות את האידיאל שהן מאמינות בו - כותבת המאמר מנסה להשפיל אותן כנשים כנועות שנגד רצונן נידונו לחיי עבדות. זוהי תפיסה שטחית ביותר שממחישה כמה כותבת המאמר מנותקת מהחיים שעליהם היא רוצה לכפות את אמונותיה.
מי שחושב שמאות אלפי נשים חיות נגד רצונן בתנאים האלו ובתוכן נשים חזקות, עצמאיות, בעלות עסקים, הוא או מלא שנאה או סתם הוזה.

אז ביטר יקירתי, לפני שאת קופצת על כל מאמר מלא בורות, שנאה, וחוסר דמוקרטיה - תקחי קצת אוויר ותזמזמי לך שיר של פאזל, אומרים שזה מרגיע.
עריכה אחרונה:לפני 10 שנים 4 חודשים עי מכניס.
על פוסט זה מודים לך: שיראל, טרזןן

עוד..
לפני 10 שנים 4 חודשים #637 על ידיי טרזןן
אני ממליץ על שיראל כנציגת החרדים בכנסת !! היא הכי מתאימה !!!!
על פוסט זה מודים לך: שיראל

עוד..
לפני 10 שנים 4 חודשים - לפני 10 שנים 4 חודשים #638 על ידיי ביטר
מכניסי מכניסי.. התשובה שלך כל כך התבוששה שהתחלתי לדאוג אם הזדקנת והעלית אבק או שסתם אתה בכשל מערכות סביבתי הכל כך מאפיין אותך לאחרונה.

לענייננו.

נתחיל עם גב' רות קוליאן שאכן היא חוזרת בתשובה (סוג ב' לדבריך) חבל שכך התייחסותך לנשים שחוזרות בתשובה, אבל אם נגזור אותה מהמשוואה מה לגבי מיכל צ'רנוביצקי, , מרלין וניג מחסידות בעלז ורחלי אבנבוים מחסידות גור אסתי רידר-אינדורסקי ועוד רבות אחרות שהן "חרדיות מבית" לא סוג ב' כמו שאתה לא אוהב..

האפליה שיש במגזר החרדי היא לא דבר חדש, הרי זה כמעט בכל תחום, שהמקומם בינהם היתה ההפרדה של הבנות אשכנזיות והספרדיות בבית הספר בעמנואל, ותודה לבג"צ שקבע על ביטול ההפרדה וכל הסממנים שהפרידו בין הבנות, אתה יכול לתאר לעצמך מה זה לילד לגדול שיש עליו תווית של סוג ב?

עכשיו שלא יהיו לך אי הבנות , אם יש איזה מגזר שהוא רוצה לקבוע את הלך חינוכו שיבושם לו, מצידי שבתקנון שלו יצוין שהתלמידים ירקדו למבדה כל היום במקום ללמוד, אבל אל להם לנהוג ככת נטולת דמוקרטיה וחסרת שוויון ולקבל תקציבים מהמדינה.
דמוקרטיה ושוויון אמרנו? אמרנו .

אני לא באה לקבוע לאותן נשים אם זה טוב או רע, רק הצגתי עוד נקודת מבט מתוך המגזר עצמו, כל אחת תחייה איך שטוב לה, אבל חייבים לתת מחשבה נוספת אם היה כל כך טוב .. למה קמה קול צעקה?

הזלזול המתמשך בציבור הנשי הוא לא דבר חדש, וכן אני מסכימה שחל שינוי לא מבוטל בהשתלבות נשים בשוק העבודה, במגזר הציבורי, בקריירות ומה לא.. אז על אחת כמה וכמה למה לא מגיע להן ייצוג הולם בכנסת?

הידעת שנשים חרדיות מהוות 50% ? אז בוא נעשה חשבון פשוט.. אם באמת קולן לא ינתן למפלגות "האם" שלהן מה יהיה בגורל המנדטים הרבים להם הם זכו עד היום? סתם נקודה למחשבה.. ההימור שלי? זה ישתנה אם לא בבחירות הקרובות אז בבחירות אחריהן .
באלעד בבחירות הקרובות יהיה המבחן הראשון אם זה יצלח או לאו, אם סוף סוף תצליח להשתחל אישה למועצה.

מאחורי הפרגוד כל אדם לעצמו, אז אני בהחלט בעד הקמת מפלגה עצמאית של הנשים החרדיות ומי יודע מה יהיה? למה לא לתת את האופציה לפחות? ואתה יודע מה? כולי תיקווה שאותן נשים שנשללה מהן זכות הבחירה והדמוקרטיה יצביעו בידיים.
כל איש יחייה באמונתו אבל שלא תעז לנפנפ לי פה בדמוקרטיה, כי יש פה הכל דמוקרטיה זה לא.
אז אחרי שתסיים את ההתנדבות היומית שלך במשטרת הצניעות (או הצביעות תלוי מאיזה זווית אתה מתבונן) תנשום עמוק, ותסתכל על הדגל שלך של המדינה שלך ותקרא את חוק השווייון והאדם.

אלא אם כן אותו קהל לא נחשב מבחינתכם אזרחים מהשורה פה (עיין ערך סוג ב' בתחילת הפוסט)
לשאר הפרובוקציות שלך אעדיף לא להגרר ברשותך .
חייה ותן לחיות.
עריכה אחרונה:לפני 10 שנים 4 חודשים עי ביטר.
על פוסט זה מודים לך: שיראל

עוד..
לפני 10 שנים 4 חודשים #639 על ידיי שיראל
בס"ד

חח טרזן תודה על ההמלצה המליצית . אבל לא בשבילי!
מכניס הצדיק בדיוק נגע באותה נקודה למה אמרתי לא בשבילי.

אסביר ואנסה (מצידה של אחת שהייתה בעולם החרדי)לפתח את כוונתו של מכניס הצדיק ...

בתחילת התשובה שלי. הייתי וחייתי מספר שנים טובות במחיצת החרדים בכלל, והחרדיות בפרט.
הכרתי מקרוב את הלך מחשבותיהן של הנשים החרדיות ואת הערכים העילאיים בהם הן דוגלות ומאמינות.
עיקר האמונה שלהן הוא שמירת הבית היהודי,חינוך הילדים, ובמיוחד על שמירת הנפש.
אימצתי לקרבי כי האמנתי בזה וראיתי טוב!!!
עם זאת, בד בבד.. מלבד משפחתי החילונית, עבדתי בחברה חילונית גמורה. חברה פמיניסטית, חברה הדוגלת בשיוויון לנשים, חברה המנסה לשלב נשים בכל תחומי העיסוק, חברה המנסה לשפר את זכויותיהן של הנשים בהשגת שכר שווה לגברים,מעמד שווה לגברים, וכמובן בייצוג נשים בכנסת.
לכאורה ..ומהצד החילוני זה נשמע טוב, יפה ואפילו רצוי. (מה שהביא אותי לבלבול גמור למרות אמונתי החזקה בערכים הדתיים) לכן אני אוהבת את ביטר ולא כועסת }{}{ כי מבינה את האמונה שלה.

ומבינה את אותן נשים חרדיות (שאיבדו מעט את אמונתן באותם ערכים לעיל) ששמעו על שיוויון והרימו שרוול לנסות להשתלב בייצוג נשי בכנסת. קרי ח"כ צביה גרניפלד.

אבל, תסכימו איתי שמאז רדיפה זו אחר השיוויון, האנושות מאבדת את האיזון.
גבר כבר לא מרגיש גבר. אישה כבר לא מרגישה אישה. מתרבות המחלוקות. מתרבים הגירושין ,משפחות נהרסות, ילדים סובלים ומאבדים פרופורציות בהתנהגויות ובמוסריות.

נשים חרדיות עם אמונה חזקה ששומרות על נפשן מאותם רחשי לב חילוני... בחרו להיות שם! בחרו באהבה ובנחישות רבה לשמור על אותו איזון למען משפחתם ולמען ביתן.

אף חילוני/ת לא יוכל לקחת את זה מהן.(גם לא הגב' רות קוליאן) ואני מצדיעה להן!!!
מצדיעה על עוצמות הנפש בלהיות בחברה מעורבת ולא להתערות בה. מצדיעה על עוצמות הנפש בלחיות בעולם שכולם זורמים עם הזרם והן זורמות בזרם הנגדי שהוכיח שאחוזי ההצלחה שורה בהם בכל התחומים.

וביטר יקירתי}{ אל תרוצי להביא לי דוגמאות כושלות במגזר החרדי. הסתכלי על הכלל ועל אחוזי ההצלחה. שהם רבים פי כמה וכמה מאחוזי ההצלחה ששורים בבית החילוני :)

עורכים ראשיים: קוקאי5