- הודעות 124
- תודות התקבלו: 162
המטבוחה של שיראל
לפני 6 שנים 11 חודשים - לפני 6 שנים 11 חודשים #848
על ידיי lilo
המטבוחה של שיראל נכתב על ידיי lilo
המטבוחה של שיראל
דרגת קושי – קל , אני התעייפתי מלקלף את העגבניות אבל בסוף יצא סבבה.
חומרים :
10-15 עגבניות רכות בשלות
2 פלפלים אדומים (גמבה)
1-2 פלפל ירוק חריף (תלוי בכם)
4-5 שיני שום קלופים
תיבול: מלח , פלפל שחור ,פפריקה אדומה ,מעט כמון.
אופן ההכנה:
נחרוץ את העגבניות בצלב בקודקוד ונשים אותם במים חמים .
בזמן שהן מתרככות , אפשר לפרוס את הפלפלים לרצועות ולנקות מחרצנים.
את השום ניתן לפרוס דק ולמי שלא אוהב אפשר גם לכתוש.
חוזרים לעגבניות , לקלף עם המון סבלנות , לחתוך לקוביות לא קטנות של סלט ולא גדולות ממש ולהעביר למסננת , לסחוט מעט את המיץ ולהפטר עד כמה שאפשר מגרעיני העגבניה.
ועכשיו לעבודה :
בשמן חם נטגן את הפלפלים עד שישחימו , נוסיף את שיני השום לעוד טיגון קצר , נתבל ונוסיף את העגבניות. לערבב , להביא לרתיחה , ולהנמיך.
להשאיר את הסיר ללא מכסה לשעה שעתיים על מנת לצמצם את הנוזל. ולבדוק כל הזמן על ידי ערבוב שכלום לא נדבק/נשרף.
כדאי לבדוק תיבול תוך כדי.
בתאבון !
נ.ב. מי שרוצה להעלות מתכון משלו , נא לפתוח נושא חדש ולא להגיב פה.
דרגת קושי – קל , אני התעייפתי מלקלף את העגבניות אבל בסוף יצא סבבה.
חומרים :
10-15 עגבניות רכות בשלות
2 פלפלים אדומים (גמבה)
1-2 פלפל ירוק חריף (תלוי בכם)
4-5 שיני שום קלופים
תיבול: מלח , פלפל שחור ,פפריקה אדומה ,מעט כמון.
אופן ההכנה:
נחרוץ את העגבניות בצלב בקודקוד ונשים אותם במים חמים .
בזמן שהן מתרככות , אפשר לפרוס את הפלפלים לרצועות ולנקות מחרצנים.
את השום ניתן לפרוס דק ולמי שלא אוהב אפשר גם לכתוש.
חוזרים לעגבניות , לקלף עם המון סבלנות , לחתוך לקוביות לא קטנות של סלט ולא גדולות ממש ולהעביר למסננת , לסחוט מעט את המיץ ולהפטר עד כמה שאפשר מגרעיני העגבניה.
ועכשיו לעבודה :
בשמן חם נטגן את הפלפלים עד שישחימו , נוסיף את שיני השום לעוד טיגון קצר , נתבל ונוסיף את העגבניות. לערבב , להביא לרתיחה , ולהנמיך.
להשאיר את הסיר ללא מכסה לשעה שעתיים על מנת לצמצם את הנוזל. ולבדוק כל הזמן על ידי ערבוב שכלום לא נדבק/נשרף.
כדאי לבדוק תיבול תוך כדי.
בתאבון !
נ.ב. מי שרוצה להעלות מתכון משלו , נא לפתוח נושא חדש ולא להגיב פה.
עריכה אחרונה:לפני 6 שנים 11 חודשים עי lilo.
נדרשת התחברות או צור חשבון על מנת להשתתף בדיון לכתוב או להודות